Posiłki bufetowe w Hotelu AQUARIUS SPA*****
Szef Kuchni wraz z zespołem z największą starannością, niepowtarzalnym kunsztem i dbałością o najmniejsze szczegóły przygotowuje wyśmienite bufety śniadaniowe i obiadokolacyjne.
Śniadania w formie bufetu
Bogaty i różnorodny bufet śniadaniowy pozwoli każdemu skomponować poranny posiłek wedle uznania.
Dania dostępne w bufecie ciepłym jak: jajecznice, kiełbaski i parówki, zapiekanki, gotowane i sadzone jajka, zupa mleczna lub owsianka (na życzenie) są uzupełnione przygotowanymi na indywidualne życzenie daniami w stacji live-cooking (puszyste omlety, jajecznice, gofry, naleśniki).
Godziny serwowania śniadania z live-cooking: 7:30 – 10:30
Cena dla Gości z zewnątrz:
- 90 PLN za osobę dorosłą i dziecko powyżej 9 lat
- 50 PLN za dziecko w wieku 3-9 lat
Goście hotelowi korzystają z posiłków zgodnie z wykupionym pakietem.
W cenie śniadania zawarte są napoje: aromatyczna kawa, szeroki wybór herbat, Prosecco, woda niegazowana oraz soki owocowe (z wyłączeniem świeżo wyciskanych).
Dla miłośników musli oferujemy wybór płatków, suszonych owoców, orzechów i pestek, a także miodów i dżemów.
Mleko o różnej zawartości tłuszczu, mleko sojowe, jogurty naturalne i owocowe, maślanka, sery żółte i pleśniowe, twarogi od regionalnych dostawców to nasze propozycje na uzupełnienie dziennej dawki zdrowego nabiału, także w wersji bez laktozy.
Tuż obok znajduje się stacja gdzie swoim smakiem zachwycają wiejskie kiełbasy, pieczyste mięsa, wędliny, smalec, pasztet, tymbaliki drobiowe i wyśmienite bałtyckie ryby wędzone.
Komponowane przez Szefa Kuchni sałatki jak również świeże warzywa dostępne w bufecie sałatkowym zapewnią solidną porcję witamin.
Porcję niezbędnej energii dostarczy wysokiej jakości, świeże i pachnące pieczywo: chleby pszenne, żytnie, razowe, różnego rodzaju bułki, rogale, chałki i pieczywo tostowe.
Oferujemy także pieczywo i wędliny o obniżonej zawartości glutenu, oraz pasty wegetariańskie.
Rozpływające się w ustach ciasta i croissanty z hotelowej cukierni idealnie pasują na słodkie powitanie dnia, a celebrowanie poranka przy kieliszku Prosecco nada tym chwilom wyjątkowości.
W ramach bufetu śniadaniowego proponujemy napoje: woda niegazowana, kawa, herbata, soki owocowe oraz Prosecco.
Na śniadania zapraszamy w godzinach: 07:30-10:30.
Obiadokolacje w formie bufetu
Obiadokolacja w formie bufetu to prawdziwa uczta i różnorodność smaków, na którą składają się: przystawki zimne, dwie aromatyczne zupy, danie rybne, dwa dania mięsne, energetyczne dodatki do dań – różnego rodzaju kasze, makarony, kluski, ziemniaki oraz dodatki warzywne w różnej postaci.
Codziennie przy stacji live-cooking kucharz przyrządza wyrafinowane dania mięsne bądź rybne lub też zaskakujące połączeniem smaków pasty czy risotto.
Godziny serwowania obiadokolacji z live-cooking: 17:00 – 19:00
Cena dla Gości z zewnątrz:
- 150 PLN za osobę dorosłą i dziecko powyżej 9 lat
- 75 PLN za dziecko w wieku 3-9 lat
Goście hotelowi korzystają z posiłków zgodnie z wykupionym pakietem.
W cenie obiadokolacji zawarte są napoje: woda niegazowana, aromatyczna kawa, szeroki wybór herbat. Pozostałe napoje są dodatkowo płatne.
W menu obiadokolacyjnym doskonałym smakiem kuszą również wędliny, smalec, pasztet, bałtyckie wędzone ryby, pasty wegetariańskie, a także wędliny i pieczywo o obniżonej zawartości glutenu.
Ze świeżych warzyw, pikli i sosów można stworzyć własną kompozycję sałatkową lub wybrać tę skomponowaną przez Szefa Kuchni.
Najmłodszych zapraszamy do bufetu dziecięcego lub do wyboru dań ze specjalnie dla nich przygotowanej karty dań.
Przepysznym dopełnieniem są słodkości i wypieki z hotelowej cukierni oraz świeże sezonowe owoce.
W cenie obiadokolacji zawarte są napoje: woda niegazowana, kawa, herbata. Pozostałe napoje są dodatkowo płatne.
Na obiadokolację zapraszamy w godzinach: 17:00 – 19:00.