Gęsina w hotelu AQUARIUS SPA
Idea Slow Food zyskuje coraz większą popularność w naszym kraju. Prestiżowe restauracje wprowadzają do swojego menu potrawy oparte na składnikach regionalnego pochodzenia, łącząc tradycyjne smaki z nowoczesnością. Ważny jest również w tym element celebracji posiłku i wspólnego odkrywania nowych odczuć smakowych. Naprzeciw zwyczajowi jedzenia w pośpiechu, posiłków niskiej jakości wychodzi stowarzyszenie Slow Food działające w Polsce od 11 lat.
Polskie Stowarzyszenie Slow Food wpisuje się w światowy ruch, który powstał w 1986 roku we Włoszech. Początkowo celem było wspieranie regionalnych produktów oraz ich producentów. Dzisiaj coraz częściej Slow Food staje się sposobem życia, jednym z kluczowym elementów Slow Life.
Zapraszamy Was do naszej restauracji Horyzont, gdzie od 8 listopada do 1 grudnia szef kuchni – Jacek Krakowiak wraz ze swoim zespołem będą przygotowywali dla Was gęsinę w swój autorski sposób. Jest to doskonała okazja do odkrycia na nowo tradycyjnych smaków kuchni polskiej. Serdecznie zapraszamy.