Jesienna karta menu
Restauracja Horyzont w Hotelu AQUARIUS SPA***** zaprasza na jesienną podróż kulinarną.
Szef Kuchni Grzegorz Nowicki wraz z zespołem, po wielu dniach przygotowań, serdecznie zaprasza na NOWE JESIENNE MENU do restauracji a`la carte Horyzont. Wśród dań czekają wyśmienite nowości oraz charakterystyczne dla tej pory roku rozgrzewające kremy. W jesiennych nowościach można delektować się smakiem bałtyckiego śledzia, burraty, czyli włoskiego sera z dodatkiem zielonej oliwy własnej produkcji, oraz tradycyjnie przyrządzonym żebrem złotnickim z pieczonymi ziemniakami i gzikiem – to absolutnie obowiązkowa pozycja dla smakoszy Slow Food.
Jesień w kuchni wyróżniają również aromatyczne kremy, przyrządzone z charakterystycznych dla tej pory roku warzyw i owoców. W nowym menu honorowe miejsce zajmuje krem kurkowy oraz krem z pieczonego buraka z jesiennymi dodatkami.
Dzięki nadmorskiemu położeniu, w karcie menu niezmiennie można znaleźć wiele wyśmienitych dań ze świeżych bałtyckich ryb. W jesiennym menu królować będzie zupa rybna „Wisła” oraz dorsz w otoczeniu kurek i puree z dyni.
Natomiast o wszystkie najsłodsze smaki zadbały cukierniczki z hotelowej cukierni. Wasz faworyt, czyli fondant czekoladowy pozostał, ale czekają na Was również całkiem nowe smaki, których musicie spróbować.
Nowe propozycje dań w karcie menu to raj dla smakoszy oraz chęć sprostania oczekiwaniom nawet najbardziej wymagającym podniebieniom.
Zapraszamy na nowe doznania kulinarne do Restauracji Horyzont – zobacz menu
Rezerwacja stolika: 94 35 36 535