Tajemnica smaku
Zapraszamy na jesienno zimowe smaki do restauracji Horyzont, gdzie autorskie menu wprowadzi Państwa w kulinarną podróż po smakach regionu.
Kolorowe oraz pełne witamin i energii dania zostały skomponowane i oparte na regionalnych i sezonowych produktach, aby zaprezentować możliwości jakie daje bogactwo naturalne Polski.
Owoce, warzywa i sery zagrodowe pochodzą od lokalnych rolników. Mięsa od miejscowych hodowców, a dziczyzna i leśne owoce z okolicznych lasów.Największym jednak atutem naszej kuchni jest dostęp do świeżych ryb, które dostarczane są z kołobrzeskiego portu.
Tajemnicą smaku polskiej kuchni jest specyficzna flora, dzięki której kiszą się ogórki, kapusta, grzyby, powstaje zsiadłe mleko a z niego biały ser i kwaśna śmietana. Mięso podczas marynowania nabiera specyficznego smaku, tak jak dziczyzna dojrzewająca w skórach.
Uzupełnieniem do naszego menu jest specjalnie skomponowana przez hotelowego sommeliera karta win z całego świata oraz polskich nalewek, miodów pitnych i wódek ziemniaczanych.